• Aftrap campagne Provinciale Statenverkiezingen met PVV-lijsttrekker Marco Deen in de Statenzaal (Haarlem, 13-2-2019)
 • Kandidatenlijst 2019
  Onze geweldige kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20-3-2019
 • DSCN0788
  Bewonersprotest tegen Windturbines in Gemeente Medemblik
 • Demonstratie
 • Prinsjesdag 3
  Statenlid Ilse Bezaan voor de Ridderzaal op Prinsjesdag (Den Haag, 20-9-2016)
Nederland weer van ons

Spreektekst motie vreemd "Hetzelfde aantal stembureaus in alle Noord-Hollandse gemeentes voor het referendum op 6 april 2016 als tijdens reguliere verkiezingen" (PS-vergadering 14-12-2015)

Voorzitter,

Het was een heuglijke dag toen GeenPeil door middel van het populaire weblog 'GeenStijl' bekend maakte dat men op zeer ruime wijze het aantal benodigde handtekeningen had gehaald.

Wat velen niet voor mogelijk hadden gehouden - en waar sommigen dan ook stilletjes er al vanuit gingen dat het GeenPeil toch nooit zou lukken - werd echter toch een realiteit. Bijna een half miljoen Nederlanders, waaronder (prominente) D66’ers, wensen zich uit te spreken over het associatieverdrag van de EU met de Oekraïne in de vorm van een referendum.

Dit referendum zal plaatsvinden op 6 april van het nieuwe jaar. Helaas hebben verschillende gemeentes, waaronder ook in Noord-Holland, al te kennen gegeven dat men vanwege financiële redenen en de verwachting, of mogelijk ijdele hoop, van een lage opkomst minder stembureaus zal gaan inzetten.

De PVV vindt dit onacceptabel en vraagt zich af waarom deze gemeentes juist voor dit referendum minder stembureaus nodig denken te hebben, terwijl men deze logica er niet op nahield tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten afgelopen maart. Verkiezingen waar, in tegenstelling tot het GeenPeil referendum, aantoonbaar minder animo voor is.

Voorzitter,

De PVV verzoekt het College dan ook om er bij gemeentes op aan te dringen dat dit in de wet verankerde referendum dient te worden gerespecteerd als iedere andere verkiezing. Referenda als deze zijn een feestje van en voor de democratie, en dit zou moeten gelden voor zowel de voor- als tegenstanders.

Ik dank u voorzitter.

 • Hits: 2037