• Historisch Medemblik
  Het tegenwoordig stadsgezicht van historisch Medemblik...
 • Overlast windmolens
  Door de overlast van windmolens raken mensen hun huis niet meer kwijt.
 • Windmolens FLOP!
  Molen rechts TOP, molen links FLOP (Medemblik)
 • Windmolen formaat
  Zo groot is dus een windmolen; bestelbus net een Dinky Toys (Medemblik) (Foto: Michel van Bergen)

Onze kandidaten voor PS 2023 stellen zich aan u voor!

1) MARCO DEEN, lijsttrekker

Marco

Beste Noord-Hollandse kiezer,

Mijn naam is Marco Deen, geboren in Haarlem en al vele jaren woonachtig in het prachtige Zandvoort aan zee. Daar ben ik sinds 2018 fractievoorzitter van de PVV Zandvoort en run ik een onderneming met mijn vrouw.

Op provinciaal niveau ben ik sinds eind 2015 actief voor de PVV in de Provinciale Staten, waarvan de laatste vijf jaar als Statenlid en fractievoorzitter. Dat ik nu voor de tweede keer de kar mag trekken als lijsttrekker vind ik een hele eer.

Mijn belangrijkste doel in de provincie is dat ik u als kiezer optimaal wil vertegenwoordigen, want veel te vaak worden de belangen van burgers genegeerd door politici en bestuurders met oogkleppen op. En dat is een schande, want zij horen er juist voor u te zijn.

Een belangrijk motto in mijn leven komt van Albert Einstein:

“The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything.”

2) ILSE BEZAAN

Ilse

Mijn naam is Ilse Bezaan en ik stel me graag aan u voor.

Ik ben geboren op 1 januari 1968 te Amsterdam en sinds 26 maart 2015 lid van Provinciale Staten Noord-Holland. Vanaf 2019 ben ik ook Senator in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, ben gehuwd en trotse moeder van twee fantastische kinderen.

Na mijn rechtenstudie ben ik gaan werken als bedrijfsjurist. Ik hou van inhoud en verafschuw onnodige regel- en wetgeving die niet aansluit op de praktijk. Ik heb mij voor de PVV verkiesbaar gesteld, omdat de PVV de partij is die zich sterk maakt voor onze vrijheid en verworvenheden.

Mijn motto: "Wie strijdt kan verliezen, maar wie niet strijdt heeft al verloren."

Ik verheug mij enorm op de komende vier jaar en zal mijn uiterste best doen om er samen met dit geweldige team het beste van te maken.

Ik heb er zin an!

3) RONALD VAN TIGGELEN

Ronald

Mijn naam is Ronald van Tiggelen en ik ben sinds 27 mei 2019 duo-commissielid voor de PVV Noord-Holland in Provinciale Staten. Daarnaast ben ik raadslid voor de PVV in Zandvoort.

Na de ouderwetse Mulo-B en HBS-B deed ik militaire dienst (lichting 72-5) als motorordonnans.

Daarna moest er brood op de plank komen:

Computeroperator (1 jaar)
Systeemontwerper/Programmeur (3 jaar)
Croupier en vervolgens Manager tafelspelen (37 jaar)

Hoewel ik het nog altijd leuk vind om met computers te werken, gaat mijn hart uit naar het samen met andere mensen proberen doelen te bereiken: voor een beter Noord-Holland en Zandvoort.

De PVV staat voor mij voor het gezonde verstand. Probleemoplossend vermogen en daadkracht is waar het in de politiek nog teveel aan ontbreekt. Vrijheid waar velen het hoogste offer voor hebben gebracht staat steeds meer onder druk. Het importeren van anti-vrijheid en lieden van een drastisch ander beschavingsniveau komt mij onverstandig voor. Samen met de anti-CO2 waanzin en voor sociale dienst spelen voor Afrika en wijde omgeving zijn we in mijn visie bezig met zowel economische als demografische harakiri. Het moge duidelijk zijn dat ik mij ernstig zorgen maak om de toekomst van ons land.

In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met fotografie (een hobby die ik al sinds mijn 15e beoefen) en luister ik graag naar muziek van Ennio Morricone.

Mijn motto is:

"Ad omniam dubitandum." (aan alles dient getwijfeld te worden)

4) PETER VAN HAASEN

Peter

Beste kiezer,

Mijn naam is Peter van Haasen, kandidaat-Statenlid en fractievoorzitter van de PVV Zaanstad. Graag vertel ik wat meer over mezelf.

Na twee jaar MAVO ben ik door mijn ondernemersgeest overgestapt naar de Kweekschool voor de Detailhandel. Het zou echter nog jaren duren, na eerst een carrière op de binnenvaart en offshore-industrie, voordat ik mijn opleiding tot ondernemer te gelde zou maken. In eerste instantie als ondernemer/winkelier, freelancer en later als ZZP’er.

Na vele jaren het vertrouwen kwijt te zijn geweest in de politiek, was het Pim Fortuyn die mijn interesse in de politiek weer aanwakkerde. In het licht van de moord op Fortuyn, zag ik de afsplitsing van een strijdbare Geert Wilders bij de VVD als heldendaad. Eindelijk weer een politicus die Nederlanders en het Nederlandse belang weer op één zet. De PVV’er in mij was geboren. Jarenlang ben ik alleen een trouwe PVV-stemmer geweest en de reden om een actieve rol te ambiëren als politicus kwam door het vreselijke plan in 2017 om een grootschalig asielcentrum midden in het centrum van Zaandam te realiseren, mijn woonplaats. Weerstand bieden tegen dit soort idioterie kan het beste op lokaal niveau en daarom wilde ik raadslid voor de PVV in Zaanstad worden toen de PVV aankondigde daar aan de verkiezingen mee te willen doen in 2018. Dat gebeurde en ik werd als raadslid gekozen, wat ik nu nog steeds ben.

Vier jaar geleden was ik al lijstduwer bij de PS-verkiezingen, maar sta nu op een verkiesbare plek. Mijn ervaring in de gemeentepolitiek heeft mij geleerd dat het huidige linkse provinciebestuur vaak de gemeenten dwars zit. (bv. inzake bouwlocaties, bereikbaarheid, windturbines, CO2- en stikstofgedram)
Belangrijke dossiers worden vertraagd en doorgeschoven of juist doorgedrukt. Onwenselijk en dat wil ik van binnenuit aan de kaak stellen. Het zou voor mij dan ook een enorme eer zijn als ik word gekozen als Statenlid voor de Provincie Noord-Holland.

5) DANIËL DE MOEL

Daniel

Beste Noord-Hollandse kiezer,

Mijn naam is Daniël de Moel en ik kom uit Vijfhuizen. De Partij voor de Vrijheid is wat mij betreft een partij met open vizier gericht op feiten en echte oplossingen. De PVV gaat voor efficiënte uitkomsten, met respect voor mensen en wat is opgebouwd.
Daarom vind ik het vreselijk om te zien dat de zorg en pensioenen van de mensen die Nederland echt hebben opgebouwd, afgebroken worden door de regering van Rutte en Kaag. Je hard maken voor de belangen van gewone mensen is voor mij een extra motivatie om als statenlid de PVV in de provinciale Staten in Noord-Holland te mogen vertegenwoordigen.

6) MIKE HILLEGERS

Mike

Mijn naam is Mike H.C. Hillegers en als kandidaat-Statenlid stel ik me graag voor aan u, de kiezer.

Mijn gehele leven, 22 jaar lang, woon ik in Purmerend en daarmee ook in deze prachtige provincie.

Ik ben sinds 2020 student en heb daarnaast altijd wel bijbanen gehad bij verschillende werkgevers.

Mijn doel, als ik de eer heb om verkozen te worden tot Statenlid, is om me persoonlijk zoveel mogelijk in te zetten om de provincie een stukje beter te maken. U verdient een Provincie die met u werkt, niet tegen u. Er moet een mentaliteitsverandering plaatsvinden in het bestuur en daar hoop ik een steentje aan bij te kunnen dragen!

Een quote die voor mij veel waarde heeft, komt van de schrijver Frank Herbert:

"Without change, something sleeps inside us, and seldom awakens. The sleeper must awaken."

7) RHEA HAZENBERG

Rhea

Voor de PVV sta ik, Rhea Hazenberg, met trots op de 7e plaats voor de Provinciale Statenverkiezing.
Een groot deel van mijn werkzame leven ben ik ondernemer geweest. In mijn bedrijf heb ik meerdere stagiaires mogen begeleiden op hun traject naar een mooie toekomst.
Tegenwoordig houd ik mij bezig met mantelzorg, onder andere voor mijn moeder, hierdoor heb ik veel praktijkervaring met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Naar mijn mening kan het in de politiek anders en overzichtelijker geregeld worden. Ik onderschrijf de grondbeginselen van de PVV “vrij en een welvarend Nederland” ten volle.
In de provincie wil ik mij vooral inzetten voor geschikt wonen en mantelzorg voor ouderen.

8) NATASJA CORNELISSE

Natasja

Beste kiezer,

Mijn naam is Natasja Cornelisse. In 1970 ben ik geboren in Amsterdam en in mijn kinderjaren ben ik woonachtig geweest in West Friesland. Later ben ik teruggekeerd naar Amsterdam en heb ik daar tien jaar gewoond, voordat ik zou neerstrijken in Zaanstad waar ik in het mooie Assendelft woon.

Naast mijn werk als Financieel medewerker ben ik ook Raadslid voor de PVV in Zaanstad. De portefeuilles die ik onder mijn hoede heb, zijn o.a. Onderwijs, Wonen en Bouwen, Ouderenbeleid, Dierenwelzijn, Actief Burgerschap en Burgerparticipatie.

9) NICOLE MOINAT

Nicole

Mijn naam is Nicole Moinat, fractievoorzitter van de PVV Purmerend en kandidaat-Statenlid voor de Provinciale Staten Noord-Holland.

Ik ben geboren op 6 december 1984 in het oude streekziekenhuis in Purmerend waar ik nu zelf wekelijks vergaderingen heb voor de gemeenteraad in Purmerend. Verder ben ik een trotste moeder en vrouw. Vanaf het moment dat ik klaar was met mijn middelbare school ben ik in de zorg gaan werken en 22 jaar later werk ik daar nog steeds met veel plezier. (en met wat diploma’s extra op zak)

Mijn politieke carrière is begonnen in 2017. Toen koos ik ervoor niet alleen meer te roepen langs de zijlijn, maar mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend in 2018. Ik ben toen verkozen tot volksvertegenwoordiger namens de PVV.

Verder zijn mijn hobby’s: lekker buiten paardrijden en genieten van mijn voetballende kinderen.

Mijn motto is:

“Het leven ten volste ervaren, terwijl ik het juiste doe en een inspiratiebron ben voor anderen.”

Ik verheug mij enorm op de verkiezingen van 15 maart 2023 en wil iedereen oproepen om te gaan stemmen.

Wij gaan ervoor!