"PVV eist onafhankelijk onderzoek naar debacle Westfrisiaweg" (RTV NH, 1-12-2016)

HAARLEM De PVV in Noord-Holland wil dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar het debacle rondom de N23 Westfrisiaweg tussen Enkhuizen en Alkmaar. Al tijden liggen aannemer Heijmans en de Provincie Noord-Holland met elkaar overhoop en is het werk aan de weg inmiddels volledig stilgelegd.

Statenlid Joost van Hooff heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten nu is gebleken dat het bouwcontract om de weg aan te leggen nooit is ondertekend door Heijmans. Volgens de aannemer bleek eerder bodemonderzoek fouten te bevatten en was er veel meer werk nodig dan gedacht. Omdat het bedrijf niet wilde opdraaien voor de tientallen miljoenen euro's aan extra werk en vreesde voor een boete van maximaal 20 miljoen euro als ze te laat zouden opleveren, werd het contract nooit ondertekend.

'Grote zorgen over gevolgen automobilisten'
De PVV zegt zich grote zorgen te maken over wat de vertraging voor gevolgen heeft voor automobilisten en wil daarom ook dat er onafhankelijk onderzoek komt naar de procedure rondom 'het horrordossier', zoals de partij het zelf noemt.

Ook VVD wil onderste steen boven
Naast de PVV wil ook de VVD de onderste steen boven krijgen. Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee heeft ook al vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Zo wil ze weten waarom het contract niet door beide partijen is getekend en of Heijmans ook werkzaamheden heeft verricht die in het niet ondertekende contract staan. De provincie heeft 30 dagen de tijd om de vragen van beide partijen te beantwoorden