Joost van Hooff - Curriculum Vitae

Statenlid

Sinds 31 januari 2022 (en daarvoor tussen begin 2011 en begin 2019)

Lid Statencommissie

Cie Ruimte, Wonen en Klimaat

Motivatie

Als je thuis op de bank commentaar levert op de maatschappij en vervolgens verder niets doet om zaken te verbeteren, verspeel je het recht van spreken.

Dat was en is voor mij de reden om in de politiek te gaan. Zorgen dat het schip een beetje anders gaat varen dan het nu doet. Een beetje, want ik heb niet de illusie te veronderstellen dat een individu zaken kan veranderen.

Een partij kan dat wel en ik heb voor de PVV gekozen.

Heldere, niet mis te verstane, directe standpunten, luid en duidelijk verkondigd.

Nu ben ik Statenlid Provincie Noord-Holland. Een hele eer, zo voel ik dat.

Ik heb het geluk om als gepensioneerde de tijd te hebben om deze controlerende taak te kunnen uitoefenen. Veel luisteren naar mensen en hun standpunten, veel werkbezoeken, veel lezen en nog meer vergaderen. Erg veel leren ook. Het kost bakken met tijd, maar ik krijg er veel, erg veel voor terug.

Tijden veranderen, de maatschappij verandert en de mens ook. Open grenzen, digitale media, tolerantie, godsdienst, mijn en dijn, niets is meer hetzelfde als gisteren, laat staan als 20 jaren geleden. En dat moet in goede banen geleid worden. Door u en door mij. En in Nederland hebben we dat grondwettelijk geregeld. In Raden beslissen mensen over zaken. Tweede Kamer, Provinciale Staten en Gemeenteraad. En daar moeten we het mee doen.

Ik kom op voor de ondernemer in het MKB die zijn of haar nek uitsteekt.
Voor de hardwerkende mensen in de gezondheidszorg.
Ik kom op voor de wijkbewoners, maar vraag hen ook om zelf initiatief te tonen en in debat te gaan met de overheid en met de politiek. Samen werken aan een mooie leefomgeving. Ook daar staat de PVV voor.

Wilt u met mij of met de fractie PVV Noord-Holland praten?

Mail mij dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.