"Afsluitdijk wordt geen kerstboom" (Noordhollands Dagblad, 15-6-2016)

PVV N-H: in onderstaand artikel staat de reactie van Gedeputeerde Staten op onze kritische vragen inzake een peperduur lichtkunstwerk dat op de Afsluitdijk moet komen. Wij zullen de wel heel optimistische verwachtingen van Gedeputeerde Staten in de gaten houden en te zijner tijd toetsen. 

HAARLEM - De Afsluitdijk wordt geen kerstboom. Dat stellen Gedeputeerde Staten in reactie op Statenvragen van de PVV. Deze partij kan zich niet vinden in de 13 miljoen euro kostende kunstprojecten van lichtkunstenaar Daan Roosegaarde.

Door Roel van Leeuwen - 15-6-2016

De PVV maakt zich in het bijzonder druk over de provinciale bijdrage van een half miljoen euro. Volgens Statenlid Menno Ludriks worden de beschikbare financiële middelen door de 'al jaren durende economische crisis' steeds schaarser en kan het geld beter besteed worden.

GS weerspreken dat er geld wordt verspild. ,,De kunstprojecten van Daan Roosegaarde zullen de Afsluitdijk niet gaan veranderen in een kerstboom; zijn projecten zullen de architectonische en iconische waarde gaan versterken. En verwacht wordt dat hierdoor de toeristische aantrekkingskracht van de Afsluitdijk wordt vergroot met een navenante invloed op de regionale werkgelegenheid en economie.''

GS zijn dan ook niet van plan om de bijdrage van een half miljoen euro in te trekken.